Tilastointi

Koripallo on tilastopeli. Tilastoja lukemalla voit päätellä paljon pelin kulusta ja luoteesta.

Perusottelutilastoista löytyvät pelaajan kohdalta ottelussa pelatut minuutit, kahden ja kolmen pisteen sekä vapaaheittojen heittoyritykset ja niiden heittoprosentit.

Tämän lisäksi tilastoista näet pelaajan ottamat puolustus- ja hyökkäyslevypallot sekä kokonaislevypallomäärän. Tilastoihin pääsevät myös pelaajan antamat syötöt, pallon menetykset, riistot ja heittojen torjunnat. Lisäksi pelaajan itse tekemät ja häneen kohdistuneet virheet pääsevät tilastoihin. Viimeisessä sarakkeessa on pelaajan kokonaispistemäärä ottelussa.

Tilastointia tehdään yleensä ylempien sarjatasojen otteluissa, kuten Tarmon Edustusjoukkueen peleissä

Koulutus:

Koripalloliitto järjestää kesäkuussa yhdessä FIBA:n kanssa tilastointikoulutuksen, FIBA workshop for statisticians. Koulutuksesta vastaavat FIBA tilastokouluttajat Dovile Rusonyte ja Nina Koivisto. Osa koulutuksesta pidetään englannin kielellä.

Ensi kaudella otetaan Koripalloliiton sarjoissa käyttöön FIBA LiveStatsin versio 7 (FLS7). Tämän takia kesän koulutus on erittäin tärkeä kaikille divariseurojen tilastovastaaville.

Koulutus on sunnuntaina 10.6.2018 Helsingissä, kesto n. 4 tuntia, sisältää testin. Tarkemmat tiedot lähetetään parin viikon kuluessa.

Kaikki kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Vesa Pokkiseen vesapokkinen@gmail.com