Ohjeet aloittavalle

Tältä sivulta löydät infoa koripalloharrastuksen aloittamiseen:

Kuka voi aloittaa koripallon? Jokainen, jota laji kiinnostaa. Yleisin harhaluulo on, ettei pituus riitä lajin aloittamiseen. Koripallossa löytyy paljon erinlaisia pelaajarooleja, joihin pituus ei vaikuta. Historian lyhyin NBA pelaaja oli vain 160 cm (Tyrone Curtis ”Muggsy” Bogues). Spub Webb:lle sanottiin hänen olevan liian lyhyt pelaamaan koripalloa. 170 cm pitkä pelaaja ei tästä välittänyt vaan pelasi 12 kautta NBA:ssa ja voitti NBA:n 1986 tähdistöottelun donkkikuninkuuden. 

Koska voin aloittaa? Koripallokausi jakaantuu virallisesti kahtia, syyskauteen 1.9-30.12 ja kevätkauteen 1.1-30.4. Suurimmalla osalla joukkueista on lisäksi kesäharjoittelukausi 1.5-30.8, jonka pituus vaihtelee ikäluokittain. Harrastuksen voi aloittaa missä vaiheessa kautta tahansa, useimmiten se tehdään kuitenkin syys- tai tammikuussa. Tarmo järjestää myös toukokuun alussa Koriskurssin, joka on hyvä mahdollisuus kokeilla lajia. Ilmoittautuminen kurssille aukeaa helmi-maaliskuussa. Ilmoittautumislinkki etusivulla  ja "Aloita harrastus täältä"-sivuilla.

Voinko kokeilla korista ennen aloittamispäätöstä? Kyllä, virallinen kokeiluaika seuramme joukkueissa on kaksi viikkoa. Kokeiluaika alkaa  siitä päivästä, jolloin saavut ekoihin treeneihin.

Kenelle ilmoittaudun, jos olen edellisellä kaudella ollut mukana Tarmon toiminnassa? Kaikille seuran nykyisille jäsenille on luotu Myclub tili. Rekisteröitymistä tai joukkueisiin ilmoittautumista ei tarvitse vuosittain uusia. Riittää, kun maksaa uuden kauden jäsenmaksun ( 50€). Maksu lähetetään sähköpostilla syyskuussa. 

Kenelle ilmoitan ryhmän vaihtamisesta? Mikäli olet vaihtamassa joukkuetta (harjoitusryhmää) ilmoitathan siitä erikseen seuralle tai joukkueenjohtajalle, jotta voimme päivittää ryhmäsi Myclubiin.

Kenelle ilmoittaudun, jos olen uusi harrastaja? "Aloita harrastus tästä"-sivulta löydät kaavakkeen, jonka täyttämällä voit osallistua seuramme joukkueiden harjoituksiin kaksi viikkoa veloituksetta (alkaen päivästä, jolloin aloitat harjoittelun). Mikäli päätät jatkaa lajin parissa kokeiluajan jälkeen, saat sähköpostiisi kutsun MyClub palveluun (tarkista myös roskaposti). Aktivoimalla tilisi Myclubissa, vahvistat virallisesti osallistumisesi Tarmon toimintaan kaudella 2021 - 2022.

Mikäli aloitat kokeilujakson kesken kautta, voit ilmoitautumisen lisäksi sopia aloituspäivästäsi suoraan valmentajasi kanssa esim. tekstiviestillä. Yhteystiedot ja startti-infon löydät tällöin suoraan joukkueesi omilta sivuilta.

Mitä teen, jos en halua jatkaa harrastusta kokeiluajan päätyttyä? Täytä kaavake osoitteessa: https://www.porvoontarmo.fi/seura/pelaajalle/ilmoitus-lopettamisesta-tauosta/

Seura saa tällöin tiedon lopettamispäätöksestä ja poistaa tietonne MyClub kutsurekisteristä kun kaikki seuraa koskevat velvoitteet on kunnossa. Muussa tapauksessa oletamme pelaajan olevan toiminnassa mukana.

Harjoitusajat ja paikat: Löytyy etusivulta uutisfeedistä ja joukkueiden omilta sivuilta

Varustuksesta: Harjoittelun aloittamiseen riittää sisäliikuntavarustus. Sisäpelikengät ovat suositeltavia harrastuksen jatkuessa. Palloja voi lainata harjoituspaikoilta/valmentajilta, mutta oman pallon hankinta suositeltavaa.

Aikuisjoukkueissa toiveena on oma pallo. Kerhojoukkueilla pallo kuuluu harjoituspakettiin (Nappulat, Korisrinki).

Palloa ostaessa huomio pallon kokoluokitus: Kerhot/Minit ja Mikrot s. 2010-2016 koko 5 (nappuloille käy myös 4). C-ikäiset tytöt ja pojat s.2007-2008 sekä kaikki tytöt/naiset C:stä ylöspäin koko 6.  A/B-pojat/(06s ja vanhemmat)  koko:7. 

Peliasut ja seuravaatteet: Tarmon  seura-asuja voit kauden aikana ostaa Energia-turnausten aikana. 

Peliasut joukkueet kustantavat itse, paitsi kyseisen kauden ilmainen ikäryhmä jolle kuuluu peliasu. 


Kausimaksut ja maksujen nimikkeet (ei koske 2014 syntyneitä Mikroedustusjoukkueissa harjoittelevia)

Maksuja on yhteensä kaksi.  Jäsenmaksu (50€) rekisteröi sinut seuramme toimintaan ja tekee sinusta seuramme virallisen jäsenen. Olet näinollen edustuskelpoinen mm. seuramme johtokunnan vuosikokouksessa ja voit pyrkiä johtokuntaan. Jäsenmaksu maksetaan kerran harjoituskauden/ vuoden aikana harjoittelun alkaessa ja se kattaa koko harjoituskauden aina 30.4 saakka.

Osallistuessasi harjoitustoimintaan, tulee sinun lisäksi hoitaa joukkuekohtainen Toimintamaksu. Toimintamaksu on johtokunnan määrittelemä joukkuekohtainen harjoittelumaksu. Toimintamaksu on jaettu 2 kk maksueriin, joiden laskutuspäivät ovat 24.9.2021, 1.12.2021, 1.2.2022 ja 1.4.2022. Hinnaston löydät:https://www.porvoontarmo.fi/aloitaharrastustaalta/hinnasto/

Seuran laskutus hoidetaan MyClub palvelun kautta. Saat laskut kätevästi suoraan palveluun sekä sähköpostiisi ja `laskut` kohdasta löydät jo maksamasi, sekä maksamattomat laskut. Palvelun alta voit myös tilata E-laskuja.

Paljonko maksaa jos tulen mukaan kesken kauden?  Jos aloitat harjoittelun kesken kauden, määräytyy toimintamaksu jäljellä olevan kauden mukaan

Kauteni keskeytyi: Mikäli pelaaja joutuu jättämään kauden kesken tai olemaan pitkään pois harjoituksista painavasta syystä esim. loukkaantuminen, voi anomusta kausimaksun palautuksesta lähettää https://www.porvoontarmo.fi/seura/pelaajalle/ilmoitus-lopettamisesta-tauosta/

Koripalloliiton Lisenssimaksu. Osallistuessasi Koripalloliiton sarjapeleihin tulee sinun lisäksi hoitaa Koripalloliiton määrittelemä lisenssimaksu (98-23€, iästä riippuen). Vain lisenssin ostaneet pelaajat voivat osallistua sarjapeleihin. Lisenssin ostoon ei ole aikatauluja, riittää kun lisenssi on ostettu ennen ensimmäistä ottelua. Lisenssin voit hankkia netistä: http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/lisenssi/

Lisenssiä ostaessasi kannattaa tarkistaa, kattaako oma vakuutus harrastustoiminnan. Jokaisella pelaajalla on oltava vakuutus lisenssin hankkiessasi. Jos oma ei kata, voit ostaa vakuutuksen suoraan liiton kautta. Vakuutuksia kannattaa kuitenkin vertailla.

Paljonko maksaa jos harjoittelen eri-ikäise ryhmän mukana, kuin olen? Toimintamaksu määräytyy sen joukkueen mukaan, minkä kanssa harjoittelet, eli C-ikäinen, joka harjoittelee B- joukkueessa, maksaa B-joukkueen maksut.

Lisäkysymyksiä? Voit lähettää niitä sähköpostilla seuravastaava.porvoontarmo@gmail.com

Mukavia korishetkiä toivottaa!

Porvoon Tarmo ry

Katso myös koripallosanastoa vasta-alkajille tarjoava linkki alta: