Ohjeet aloittavalle

Tältä sivulta löydät infoa koripalloharrastuksen aloittamiseen:

Kuka voi aloittaa koripallon? Jokainen, jota laji kiinnostaa. Yleisin myytti on, ettei pituus riitä lajin aloittamiseen. Tämä on harhaluulo. Koripallossa löytyy paljon erinlaisia pelaajarooleja, johon pituus ei vaikuta. Historian lyhyin NBA pelaaja oli vain 160 cm (Tyrone Curtis ”Muggsy” Bogues). 

Koska voin aloittaa? Koripallokausi jakaantuu virallisesti kahtia, syyskauteen (1.9-30.12) ja kevätkauteen (1.1-30.4) Suurimmalla osalla joukkueista on lisäksi kesäharjoittelukausi (1.5-30.8), jonka pituus vaihtelee ikäluokittain. Harrastuksen voi aloittaa missä vaiheessa kautta tahansa, useimmiten se tehdään kuitenkin syys-tai tammikuussa. Tarmo järjestää myös toukokuun alussa Koriskurssin, joka on hyvä mahdollisuus kokeilla lajia. Lisää kurssista kohdassa "tapahtumat".

Voinko kokeilla korista ennen aloittamispäätöstä? Kyllä, virallinen kokeiluaika seuramme joukkueissa on kaksi viikkoa.

Kenelle ilmoittaudun, jos olen edellisellä kaudella ollut mukana Tarmon toiminnassa? Kaikilla seuran jäsenille on luotu Myclub tili. Vuosittain osallistumista ei tarvitse uusia niin kauan kun tili on voimassa.

Kenelle ilmoittaudun, jos olen uusi harrastaja? Sivulta löydät kaavakkeen, jonka täyttämällä olet harjoituskelpoinen seuramme joukkueissa kaksi ensimmäistä harjoitusviikkoasi (alkaen päivästä, jolloin aloitat harjoittelun). Mikäli päätät jatkaa lajin parissa kokeiluajan jälkeen, löydät s.postistasi kutsun MyClub palveluun (tarkista myös Muut-osio). Hyväksymällä kutsun Myclubiin, vahvistat virallisesti osallistumisesi Tarmon toimintaan kaudella 2018-2019.

Mikäli aloitat kokeilujakson kesken kautta, voit ilmoitautumisen lisäksi sopia aloituspäivästäsi suoraan valmentajasi kanssa esim. tekstiviestillä. Yhteystiedot ja startti-infon löydät tällöin suoraan joukkueesi omilta sivuilta.

Mitä teen, jos en halua jatkaa harrastusta kokeiluajan päätyttyä? Lähetä s.postilla lapsen nimi ja `Ei mukana" osoitteeseen : toni.nystrom@gmail.com. Seura saa tällöin tiedon lopettamispäätöksestä ja poistaa tietonne MyClub kutsurekisteristä. Muussa tapauksessa laskemme pelaajan mukana olevaksi

Harjoitusajat ja paikat: Löytyy etusivulta uutisfeedistä ja joukkueiden omilta sivuilta

Varustuksesta: Harjoittelun aloittamiseen riittää sisäliikuntavarustus. Sisäpelikengät ovat suositeltavia harrastuksen jatkuessa. Palloja voi lainata harjoituspaikoilta/valmentajilta, mutta oman pallon hankinta suositeltavaa.

Aikuisjoukkueissa toiveena on oma pallo. Kerhojoukkueilla pallo kuuluu harjoituspakettiin (Nappulat, Korisrinki).

Palloa ostaessa huomio pallon kokoluokitus: Kerhot/Minit ja Mikrot 2007-2016s. koko 5. C-ikäiset tytöt ja pojat 2005-2006s. sekä kaikki tytöt/naiset C:stä ylöspäin koko 6.  A/B-pojat/ Miehet (04s ja vanhemmat) koko:7. 

Peliasut ja seuravaatteet: Tarmon virallinen seura-asuvälittäjä kaudella 2018-2019 on Korispiste. Yläpalkista ja Myclubista löydät seura-asujen nettikaupan, josta voit tilata seuramallistoa omaan käyttöösi. Löydät mallistot myös Edustusjoukkueen ottelutapahtumissa fanituotepisteeltä.

Peliasut uusille junioripelaajille (junioriedustusjoukkueet kääntöpaita ja shortsit, nappuloille/Korisrinkiläisille T-paidat) toimitetaan suoraan harjoituksiin syyskuussa. Valmentajat ottavat vastaa numerotoiveita peliasuihin.

Mikäli vanha peliasusi on jäänyt pieneksi, voi syyskuusta alkaen uuden asun tilata Korispisteen kautta. Selvitä kuitenkin ensin joukkueesi peliasu-tilanne, sillä peliasujen kanssa pyritään esnisijaisesti tilaukset tekemään ryhmätilauksina

Asujen painatukset: Porvoon Tarmolla on käytössä oma painokone. Asut voi tilata painatuksineen Korispisteen kautta, tai tuoda seuran omalle painopisteelle Tuenmyymälään. Tuenmyymälän painatus kääntöpaitaan (isot, pienet numerot + logot) hinta 5€. Tällöin jätä asu myymälään, mukana lappu jossa pelaajan nimi/ joukkue ja numero jonka toivot asuun saavasi. Käymme painamassa tuotteita n 2 vk välein tai tarpeen tullen.

Pelaaminen: Tarmon kaikki joukkueet, lukuunottamatta Korisrinkiä ja Nappulakorista, ilmoittautuvat mukaan eteläisen alueen sarjapeleihin syksyllä 2018. Vuonna 2010-2011 s. pelit ovat turnausmuotoisia ja niitä n. 3 syksyllä ja keväällä (2 peliä/ 4x6 min/turnaus). Vanhemmilla junioreilla peleja on useammin n. 1-2 vk välein, peliaika 4x8 min tai Aikuiset-C ikäiset 4x10 min.

Pelaaminen on osa Tarmolaisten harjoitussuunnitelmaa ja lämpimästi suositeltavaa. Pelit ovat hauskimpia ja tärkeimpiä opetustuokioita ja iso tekijä joukkuehengen ja harjoittelun mielekkyyden kannalta. Pelaaminen ei ole pakollista, mutta suosittelemme ainakin lähtemään mukaan otteluihin kannustamaan. Yleensä peli-into tarttuu viimeistään muutaman ottelun jälkeen.

Kausimaksut ja maksujen nimikkeet (ei koske 2010 syntyneitä Mikroedustusjoukkueissa harjoittelevia)

Maksuja on yhteensä kaksi.  Jäsenmaksu (50€) rekisteröi sinut virallisesti seuramme toimintaan ja tekee sinusta seuramme jäsenen. Olet näinollen edustuskelpoinen mm. seuramme johtokunnan vuosikokouksessa ja voit pyrkiä johtokuntaan. Jäsenmaksu maksetaan kerran harjoituskauden/ vuoden aikana harjoittelun alkaessa ja se kattaa koko harjoituskauden aina 30.4 saakka.

Osallistuessasi harjoitustoimintaan, tulee sinun lisäksi hoitaa joukkuekohtainen Toimintamaksu. Toimintamaksu on johtokunnan määrittelemä joukkuekohtainen harjoittelumaksu. Toimintamaksu on jaettu 2 kk maksueriin joiden maksupäivät ovat 1.10.2018, 1.12.2018, 1.2.2019 ja 1.4.2019

Seuran kaikki laskutus hoidetaan MyClub palvelun kautta. Saat laskut kätevästi suoraan palveluun sekä sähköpostiisi ja `laskut` kohdasta löydät jo maksamasi, sekä maksamattomat laskut. Palvelun alta voit myös tilata E-laskuja.

Paljonko maksaa jos tulen mukaan kesken kauden?  Jos aloitat harjoittelun kesken kauden, määräytyy toimintamaksu jäljellä olevan kauden mukaan

Kauteni keskeytyi: Mikäli pelaaja joutuu jättämään kauden kesken tai olemaan pitkään pois harjoituksista painavasta syystä esim. loukkaantuminen, voi anomusta kausimaksun palautuksesta lähettää nuorisopaallikko@porvoontarmo.fi.

Koripalloliiton Lisenssimaksu. Osallistuessasi Koripalloliiton sarjapeleihin ( suositellaan kaikille junioriedustusjoukkueissa harjoitteleville) tulee sinun lisäksi hoitaa Koripalloliiton määrittelemä lisenssimaksu (98-23€, iästä riippuen) Vain lisenssin ostaneet pelaajat voivat osallistua sarjapeleihin. Lisenssin ostoon ei ole aikatauluja, riittää kun lisenssi on ostettu ennen ensimmäistä ottelua. Lisenssin voit hankkia netistä: http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/lisenssi/

Lisenssiä ostaessasi kannattaa tarkistaa, kattaako oma vakuutus harrastustoiminnan. Jokaisella pelaajalla on oltava vakuutus lisenssin hankkiessasi. Jos oma ei kata, voit ostaa vakuutuksen suoraan liiton kautta. Vakuutuksia kannattaa kuitenkin vertailla.

Maksujen aikataulut:

Paljonko maksaa? Hinnaston löydät vasemmalta, sivupalkista.

Paljonko maksaa jos harjoittelen eri-ikäise ryhmän mukana, kuin olen? Toimintamaksu määräytyy sen joukkueen mukaan, minkä kanssa harjoittelet, eli C-ikäinen, joka harjoittelee B- joukkueessa, maksaa B-joukkueen maksut.

Mitä kuuluu hintaan? Tarkemman erittelyn löydät "Hinnasto" osiosta.

Lisäkysymyksiä? Voit lähettää niitä s.postilla nuorisopaallikko@porvoontarmo.fi. Myclubia koskevissa kysymyksissä: toni.nystrom@gmail.com.

Mukavia korishetkiä toivottaa!

Porvoon Tarmo ry

Katso myös koripallosanastoa vasta-alkajille tarjoava linkki alta: