Ohjeet aloittavalle

Tältä sivulta löydät infoa koripalloharrastuksen aloittamiseen:

Kuka voi aloittaa koripallon? Jokainen, jota laji kiinnostaa. Yleisin harhaluulo on, ettei pituus riitä lajin aloittamiseen. Koripallossa löytyy paljon erinlaisia pelaajarooleja, joihin pituus ei vaikuta. Historian lyhyin NBA pelaaja oli vain 160 cm (Tyrone Curtis ”Muggsy” Bogues). Spub Webb:lle sanottiin hänen olevan liian lyhyt pelaamaan koripalloa. 170 cm pitkä pelaaja ei tästä välittänyt vaan pelasi 12 kautta NBA:ssa ja voitti NBA:n 1986 tähdistöottelun donkkikuninkuuden. 

Koska voin aloittaa? Koripallokausi jakaantuu virallisesti kahtia, syyskausi (syys-joulu) ja kevätkausi (tammi-huhti)

Suurimmalla osalla joukkueista on lisäksi kesäharjoittelukausi 1.5-30.8, jonka pituus vaihtelee ikäluokittain. Harrastuksen voi aloittaa missä vaiheessa kautta tahansa, useimmiten se tehdään kuitenkin syys- tai tammikuussa. 

Voinko kokeilla korista ennen aloittamispäätöstä? Kyllä, virallinen kokeiluaika seuramme joukkueissa on kaksi viikkoa. Kokeiluaika alkaa siitä päivästä, jolloin saavut ekoihin treeneihin.

Kenelle ilmoittaudun, jos olen edellisellä kaudella ollut mukana Tarmon toiminnassa? Kaikille seuran nykyisille jäsenille on luotu Myclub tili. Rekisteröitymistä tai joukkueisiin ilmoittautumista ei tarvitse vuosittain uusia. Riittää, kun maksaa uuden kauden jäsenmaksun (60€). Maksu lähetetään sähköpostilla elokuussa. 

Kenelle ilmoitan ryhmän vaihtamisesta? Mikäli olet vaihtamassa joukkuetta (harjoitusryhmää) ilmoitathan siitä erikseen seuralle tai joukkueenjohtajalle, jotta voimme päivittää ryhmäsi Myclubiin.

Kenelle ilmoittaudun, jos olen uusi harrastaja? "Aloita harrastus tästä"-sivulta löydät lomakkeen, jonka täyttämällä voit osallistua seuramme joukkueiden harjoituksiin kaksi viikkoa veloituksetta (alkaen päivästä, jolloin aloitat harjoittelun). Mikäli päätät jatkaa lajin parissa kokeiluajan jälkeen, saat sähköpostiisi kutsun MyClub palveluun (tarkista myös roskaposti). Aktivoimalla tilisi Myclubissa, vahvistat virallisesti osallistumisesi Tarmon toimintaan.

Mikäli aloitat kokeilujakson kesken kautta, voit ilmoitautumisen lisäksi sopia aloituspäivästäsi suoraan valmentajan kanssa. Yhteystiedot ja harjoitusajat löydät joukkueiden sivuilta.

Mitä teen, jos en halua jatkaa harrastusta kokeiluajan päätyttyä? Täytä lomake osoitteessa: https://www.porvoontarmo.fi/seura/pelaajalle/ilmoitus-lopettamisesta-tauosta/

Seura saa tällöin tiedon lopettamispäätöksestä ja poistaa tietonne MyClub kutsurekisteristä kun kaikki seuraa koskevat velvoitteet on kunnossa. Muussa tapauksessa oletamme pelaajan olevan toiminnassa mukana.

Harjoitusajat ja paikat: Löytyy joukkueiden omilta sivuilta

Varustuksesta: Harjoittelun aloittamiseen riittää sisäliikuntavarustus, sisäpelikengät ja pallo.

Palloa ostaessa huomioi pallon koko: 

koko 5 U12 ja nuoremmat 

koko 6 U14 ja nuoremmat sekä U15 ja vanhemmat tytöt + naiset  

koko 7 U15 ja vanhemmat pojat sekä miehet

 

Seuravaatteet: Tarmon seuravaatteita voit kauden aikana ostaa teamspiritin kautta.

Peliasut joukkueet kustantavat itse. 

 

Kausimaksut ja maksujen nimikkeet (ei koske sen hetkisen kampanjaryhmän ikävuotta)

Maksuja on yhteensä kaksi.  Jäsenmaksu (60€) rekisteröi sinut seuramme toimintaan ja tekee sinusta seuramme virallisen jäsenen. Olet näinollen edustuskelpoinen mm. seuramme johtokunnan vuosikokouksessa ja voit pyrkiä johtokuntaan. Jäsenmaksu maksetaan kerran harjoituskauden / vuoden aikana harjoittelun alkaessa ja se kattaa koko harjoituskauden (elokuu-heinäkuu).

Osallistuessasi harjoitustoimintaan, tulee sinun lisäksi hoitaa joukkuekohtainen Toimintamaksu. Toimintamaksu on johtokunnan määrittelemä joukkuekohtainen harjoittelumaksu. Toimintamaksu on jaettu 2 kk maksueriin ja laskutus toimii ympärivuotisesti.

Seuran laskutus hoidetaan MyClub palvelun kautta. Saat laskut kätevästi suoraan palveluun sekä sähköpostiisi ja `laskut` kohdasta löydät jo maksamasi, sekä maksamattomat laskut. Palvelun alta voit myös tilata E-laskuja.

Paljonko maksaa jos tulen mukaan kesken kauden?  Jos aloitat harjoittelun kesken kauden, määräytyy toimintamaksu jäljellä olevan kauden mukaan

Mikäli pelaaja lopettaa kesken kauden seurassa, on tieto lopetuksesta lähetettävä välittömästi joukkueenjohtajalle ja seuralle alla olevan lomakkeen kautta https://www.porvoontarmo.fi/seura/pelaajalle/ilmoitus-lopettamisesta-tauosta/ 

Irtisanomisajan karenssiaika on 2kk. 

Karenssiajalta on maksettava kausimaksu.

Kauteni keskeytyi: Mikäli pelaaja joutuu jättämään kauden kesken tai olemaan pitkään pois harjoituksista painavasta syystä esim. loukkaantuminen, voi hakemuksen kausimaksun palautuksesta lähettää ilmoita tauosta lomakkeen kautta https://www.porvoontarmo.fi/seura/pelaajalle/ilmoitus-lopettamisesta-tauosta/

Koripalloliiton Lisenssimaksu. Osallistuessasi Koripalloliiton sarjapeleihin tulee sinun lisäksi hoitaa Koripalloliiton määrittelemä lisenssimaksu (98-23€, iästä riippuen). Vain lisenssin ostaneet pelaajat voivat osallistua sarjapeleihin. Lisenssin ostoon ei ole aikatauluja, riittää kun lisenssi on ostettu ennen ensimmäistä ottelua. Lisenssin voit hankkia netistä: http://www.basket.fi/asiakaspalvelu/lisenssi/

Lisenssiä ostaessasi kannattaa tarkistaa, kattaako oma vakuutus harrastustoiminnan. Jokaisella pelaajalla on oltava vakuutus lisenssin hankkiessasi. Jos oma ei kata, voit ostaa vakuutuksen suoraan liiton kautta. Vakuutuksia kannattaa kuitenkin vertailla.

Paljonko maksaa jos harjoittelen eri-ikäisen ryhmän mukana, kuin olen? Toimintamaksu määräytyy sen joukkueen mukaan, minkä kanssa harjoittelet, eli C-ikäinen, joka harjoittelee B- joukkueessa, maksaa B-joukkueen maksut.

Lisäkysymyksiä? Voit lähettää niitä sähköpostilla seuravastaava.porvoontarmo@gmail.com

Mukavia korishetkiä toivottaa!

Porvoon Tarmo ry

Katso myös koripallosanastoa vasta-alkajille tarjoava linkki alta: